Nieuws

Provincie Overijssel gastheer Innovatiebijeenkomst

Op 18 april is Provincie Overijssel gastheer van de Innovatiebijeenkomst van BouwCirculair. “Als gastheer wil Provincie Overijssel graag verbinden en zelf ook in contact komen met “de ketens”. Kennis maken, kennis delen en kennis vergaren is waar we naar uitkijken.” Aldus Henri Bijkerk, Beleidsontwikkelaar Assetmanagement & Duurzaamheid Provincie Overijssel. De bijeenkomst vindt plaats in het Dominicanenklooster.

Provincie Overijssel is onlangs lid geworden van BouwCirculair. Bijkerk over deze stap: “De provincie Overijssel wil vanuit haar rol en positie via het netwerk van BouwCirculair bijdragen aan het realiseren van innovaties. Vandaar ook het gastheerschap van de Innovatiebijeenkomst.”  

 

Doelstellingen

De provincie Overijssel heeft enorme ambities op gebied van circulariteit in bouw en infra. “Het Rijksbrede Programma Circulaire Economie is uitgangspunt. We gaan preventie, hergebruik en recycling op korte termijn (2018/2019) concreet maken via Regionale Transitie Agenda’s (RTA) die we vertalen naar SMART-doelstellingen.” 

 

De doelstellingen van Overijssel zijn niet mis. De belangrijkste doelen op een rijtje: 

1. Hergebruik van primaire grondstoffen in 2019 van 20% 

2. Recycling Primaire grondstoffen in 2019 van 40% 

3. Preventie implementatie vanaf 2020 

4. Primaire materialenpaspoort wegen 2020 

5. 5% CO2 besparing per jaar vanaf 2019 

 

“In 2023 wordt 50% van onze asfalt-deklagen bij groot onderhoud circulair toegepast en 70% van onze materialen hergebruikt in gelijkwaardige wegtoepassingen.” Bijkerk voegt toe: “Er is inmiddels een shortlist opgesteld met 14 concrete projecten om een en ander waar te maken inclusief de strategische inspanningen ten behoeve van de borging van circulariteit binnen het werkveld.” 

 

Meer weten over de aanpak van Overijssel? Kom dan 18 april naar de SlimCirculair Innovatiebijeenkomst in Zwolle. En laat u inspireren door vijftien pitches over innovaties in circulariteit in bouw & infra.

 

 

Deel dit artikel