Nieuws

Flexbeton: Een nieuw materiaal voor de wegenbouw

Penny Pipilikaki, Researcher Structural Reliability TNO, pitched tijdens de SlimCirculair Innovatiebijeenkomst op 18 april in Zwolle over Flexbeton.

Over de noodzaak van deze innovatie zegt Penny: “De vraag naar duurzamere constructies met langere levenscycli neemt toe. Tegelijk moeten de functionele eigenschappen van constructies, zoals wegen, minstens op hetzelfde kwaliteitsniveau als de huidige blijven. De huidige materiële oplossingen falen vaak in het leveren van een combinatie van toereikende duurzaamheid en functionele eigenschappen. Dit betekent dat de grenzen van deze materialen zijn bereikt." 

 

In antwoord hierop is Flexbeton ontworpen, een nieuw samengesteld betonmateriaal met een langere levenscyclus en uitstekende functionele prestaties. “De betonprestaties zijn gemeten met behulp van zowel betonmateriaaltesten (druk- en buigsterkte-ontwikkeling), als asfaltmateriaaltesten (treksterkte, stijfheid en vermoeiing). De resultaten laten zien dat het materiaal in alle testen adequaat presteert. Dat maakt "Flexbeton" een uitstekend materiaal voor wegen met een aanzienlijk langere levensduur.“ 

 

Wilt u meer weten over Flexbeton en veertien andere innovaties op gebied van circulariteit en infra kom dan 18 april naar Zwolle en bezoek de SlimCirculair Innovatiebijeenkomst.

 

Deel dit artikel

Gerelateerd

Gerelateerde leden