Nieuws

Circulaire brug zoekt mobiliteitsprobleem

Tijdens de SlimCirculair Innovatiebijeenkomst 18 april in Dominicanen in Zwolle pitchte André van der Vegt, bedrijfsleider bij Dura Vermeer, over de Circulaire Brug.

Dura Vermeer heeft een brug, die nog zeker 30 jaar te gaan heeft, beschikbaar voor een mobiliteitsprobleem. “Het is zonde om dit soort hoogwaardige materialen niet nogmaals te gebruiken, maar hoe vind je een nieuwe bestemming voor een dergelijk product?” Om de discussie over circulair bouwen aan te jagen vertelde Van der Vegt over de brug die bij Dura Vermeer in opslag ligt, in afwachting van een nieuwe bestemming. Hij lichtte toe wat er zoal komt kijken, om de brug met succes een tweede leven te kunnen geven.

Circulaire economie

Een circulaire economie vraagt niet alleen om circulaire producten, maar zeker ook om een nieuwe manier van denken en werken, benadrukte Van der Vegt. “Hoe bereken je de resterende levensduur van deze brug? En welke berekeningen zijn van toepassing?” Het is uitermate nuttig om daarmee aan de slag te gaan, want, in de woorden van Van der Vegt:  ‘er is een behoorlijk aantal hoogwaardige materialen zoals bruggen, tunnels en viaducten beschikbaar. Met de “Circulaire Brug” willen we de manier van denken over hergebruik veranderen.


Geïnteresseerd in de brug en alles daaromheen? Neem dan contact op met André van der Vegt: a.v.d.vegt@duravermeer.nl

 Deel dit artikel